Oldalak

2009. szeptember 19., szombat

Alkotó játék 1.

Anaisz kitalált egy jó kis játékot az alkotó blogolók számára.
Nekem egyből a csillár színei és hangulata mozgatták meg a fantáziámat, így erre asszociálva rajzoltam meg ezt a képet:


Hímző hölgy (2009)
(Ez már egy javított változat)

Szerintem jó móka :)

2009. szeptember 17., csütörtök

Ajándék

Bögre az ablakban (2009)
Ezt a képet ajándékba rajzoltam egy nagyon kedves és rendkívül önzetlen lánynak a ködösből :)
Euthymia pár hónapja küldött nekem egy csomagocskát Angliából, sok kis apró meglepivel :) Annyira örültem, én még soha nem kaptam így a távolból, ismeretlenül csomagot!
Mindenképp viszonozni akartam a kedvességét valami saját készítésű dologgal, csak hát néhány esemény közbeszólt, pár hónapig semmit se alkottam. Aztán nemrég feltettem neki pár bugyuta kérdést, hogy képet kapjak az ízléséről és a válaszai ezt a rajzot ihlették. Több szempontból is kísérlet volt ez, egyrészt még nem rajzoltam úgy senkinek személyreszólót, hogy ne ismerném személyesen, másrészt pedig piros pasztellpapírra dolgoztam, így a radírnak is nagy szerep jutott a kép alakításában.
Most már csak az van hátra, hogy valamilyen bonyolult úton-módon el is jusson hozzá. Mivel azonban ez nem lesz egyszerű mutatvány, biztos ami biztos, megmutattam neki a képet... :)

2009. szeptember 9., szerda

Újra nyitva a könyvtár

A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház épületét szeptember végén nyitják meg a nagyközönség előtt.* Itt működik a Városi Könyvtár egyik fiókja is, mely szintén teljes felújításon esett át és múlt pénteken volt az ünnepélyes megnyitója. Edit barátnőm feladata volt, hogy erre az alkalomra kicsit kicsinosítsa a termet, és mivel csupa rajzoló barátnőkkel van körülvéve, gyorsan össze is hozott egy kiállítást a könyvtár falain belül. Ez persze hozta a következő gondolatot, hogy ha már fent vannak a képtartó sínek a falon, ezután mindig lehetne ott kiállításokat rendezni.
Szerintem nagyon-nagyon jó ötlet, a festmények sokkal hangulatosabbá és otthonosabbá teszik a gyönyörű, megújult környezetet.
Most tehát kb. két hónapig, vagy amíg a készlet tart :), a következő négy amatőr művész képei láthatók a falakon: Nagy Edit, P. Horváth Zsuzsi, Hervainé Orcsik Jutka és szerény személyem.

(*Eredetileg itt helytelenül azt írtam, hogy az egész épületet pénteken nyitották meg.)

Képket itt láthatsz.

Ugye milyen szép lett? :))

A kiállítás a könyvtári nyitvatartás szerint megtekinthető:

Hétfő-csütörtök: 10-18 h
Péntek: 10-16 h
Szombat: 9-13 h
Vasárnap: zárva

A könyvtár honlapja itt, a színházé pedig itt található.

Jó szórakozást mindenkinek!