Oldalak

2009. február 25., szerda

Fejfájás ellen türkiz

Egész nap iszonyúan fáj a fejem. Neem, nem fogok itt nyafizni, meg mindenféle bajaimat közhírré tenni, csak egy felfedezést szeretnék közölni.
Azt ugye tudjuk, hogy a különféle színeknek különféle hatásuk van az emberre: idegesítenek, megnyugtatnak, inspirálnak, lehangolnak stb. Sőt, olyan is létezik, hogy színterápia. Nem véletlenül.

Ha fáj a fejem, én legvégső esetben nyúlok gyógyszer után, ami sokszor azzal jár, hogy egész nap szenvedek :( Ma is így volt, azzal a különbséggel, hogy még a bogyótól se múlt el a fájásom. Kínomban elkezdtem a Winsor & Newton honlapján a pasztellkréta színskálát nézegetni (a minap ugyanis ilyen krétákat vettem) és hagytam, a szemem hadd vándoroljon oda, ahol a legkellemesebb színek vannak.

És a türkizeknél állapodott meg, amit percekig bámulva, egyre enyhébb lett a fejfájásom! Sőt! Csak halkan mondom ki, talán el is múlt (most hatott a gyógyszer???) :))

6 megjegyzés:

krisztina maros írta...

ezt nem fogod elhinni, pedig igaz! úgy jöttem a blogodra, hogy "most megkérdezem..." merthogy tegnap valahogy eszembejutottak a pasztelljeid és egy párizsi pasztell kiállítás, amelyen egy többméteres krétasor is a vitrinbe került... és ott valami olyan gyönyörű türkizek voltak, szerettem volna megtudakolni, hogy Te hogy állsz a türkizzel? az olyan képekkel, mint ez itt: http://www.musee-orsay.fr/en/events/exhibitions/in-the-musee-dorsay/exhibitions-in-the-musee-dorsay.html?zoom=1&tx_damzoom_pi1[showUid]=114202&cHash=1d75ab10aa

sajnos, a link hossza nincs egyenes arányban a kép színminőségével, remélem, valahol még elérhető. álomszép!

akkor hát jó egészséget a türkizekhez! azt hiszem, a választ már sejtem :)

Kriszta írta...

Ez tényleg furcsa :)) Valami telepátia lehet :)
Még jó, hogy az értesítőmben teljes hosszában bent van a link, mert úgy látom, itt félbevágódott :( (Ha valakit érdekel, Degouve de Nuncques: Nocturne at the Royal Park, Brussels c. képéről van szó). Utánanéztem a neten, és máshol tényleg szebb minőségben is lehet látni. Valóban álomszép! Szó szerint. Olyan elvarázsolt hangulata van :)
A türkizt amúgy alapból nagyon szeretem, mert a tengerre emlékeztet :) Viszont a képeimen ritkán használom, a témáim miatt. Másrészt otthon számvetettem, és rájöttem, hogy van pár ilyen árnyalatú krétám, amiket el kéne már használni. Szóval ami késik, nem múlik :))

Örülök, hogy eszedbe jutottam, és köszi, már rendben leszek :)

krisztina maros írta...

Rippl-Rónait tudom, hogy szereted. na ez az iménti kép és az ő egyik hasonló színvilágú képe volt egymás mellett a falon (a park at night, inkább nem linkelek) és olyan volt, mintha türkiz színű fényt bocsátottak volna ki, szinte világítottak a színek! ezt biztos tapasztalod (dejóneked! és a fejed se fáj majd többé), így a monitoron nem olyan erős a hatás.

a téma nem akadály, ők is türkiznek látták az éjszakát :)

Kriszta írta...

Ahh, te jó ég! Megnéztem ezt a Rippl-Rónait. Hát ez még fantasztikusabb!
Kriszti, nem mondod, hogy Te ezeket élőben láttad!?? :))

Egyébként igazad van, a téma nem lehet akadály. Egész úton hazafelé ezen gondolkodtam, és nem hazudok - mindent türkizben láttam :)

Nagyon köszönöm az ajánlásokat! :)

krisztina maros írta...

igazán nincs mit, öröm volt értő szemekkel megosztani! :) igen, élőben láttuk, bár hajszálon múlt, hogy nem hagytuk ki.

remélem, Magyarországra is elhozzák a kiállítást, a Szépművészetiben nagyon bízom...

(lorpe - mondja a szóellenőr :))

Kriszta írta...

Akkor biztos bántad volna, ha lemaradsz róla :)
Jó lenne tényleg, ha itthon is kiállítanák. Egy ilyen pasztellgyűjtemény! Maga a kánaán :)

A szóellenőrt direkt viccből raktam be, olyan mókás tud lenni :) (na jó, egyáltalán nem azért... :D)