Oldalak

2015. november 10., kedd

Könyvjelzőterv Agatha Christie-nek :)

Persze már megint a Moly :) Ez volt most a 7. könyvjelzőtervező pályázat. És összesen a hatodik, amire jelentkeztem. A mostani feladat nagyon tetszett: meg is volt kötve a kezünk, viszont éppen ezért szükség volt egy adag kreativitásra.
Megpróbálom röviden összefoglalni a feladatot: minden évben lehet jelentkezni a várólista csökkentő eseményre, melynek a lényege, hogy a régóta várólistánkon csücsülő könyvek közül tizenkettőt kiválasztunk és bevállaljuk, hogy ezeket ebben az évben most már aztán jól kiolvassuk. (Egyszer régen én is jelentkeztem rá, de nem tudtam teljesíteni, azóta se gyötröm magam ilyenekkel.) Na ehhez kellett olyan könyvjelzőtervet készíteni, amin jelölni lehet, ha kiolvastunk egy könyvet.
Volt pár ötletem, de végül csak egyet tudtam elkészíteni, ezen is több napig szöszöltem.
Rákerestem a neten az Orient Express-re és alaposan tanulmányoztam a képeket. Sőt, még olvasgattam is róla, szóval információgyűjtésre is tökéletes az efféle "háttérmunka" :) Több szót nem is érdemel az egész, de azért azt elmondom, hogy az aranyozással megküzdöttem, mire megtaláltam a megfelelő eszközt hozzá. Olyat, ami szépen, láthatóan fedi a sötét hátteret, igazi arany színe van, és akár vékony vonalat is lehet vele húzni. Barátom, a Müller ;) Ugyanis ott vettem egy Edding 780-as arany színű jelölő markert, 0,8 mm-es heggyel. A régi munkahelyemen is Edding filceket használtunk a műhelyben, a legmocskosabb acéllemezekre is lehetett vele írni, ez tényleg mindent befed. Tökéletes. Na ennyi a reklám :)
És ilyen lett a végeredmény: