Oldalak

2009. január 30., péntek

Városi hangulat

Igen, most ilyen hangulatom van. Régebben egyáltalán nem érdekeltek a modern témák. Hangulatilag annyira tetszik az 1800-as évek vége, 1900-as évek eleje, hogy nálam az impresszionista képek A Festmények. Mindig is szerettem volna kosztümös modelleket rajzolni...

Viszont belegondoltam, hogy az impresszionisták is a saját korukat örökítették meg, én meg itt és most élek, szóval nem kéne úgy idegenkednem tőle. Főleg, hogy láttam egy csomó festményt, ami a mai városi ember környezetét ábrázolja. És rájöttem, hogy ezek bizony nagyon-nagyon tetszenek nekem. És egyre nagyobb volt a késztetés, hogy a sok tájkép után bevonuljak végre az utcákra: az autók, a ronda lámpaoszlopok és a tízemeletes házak közé.
Hát így :)
Januári délután (40x31 cm)

2009. január 25., vasárnap

Téli reggeleken

...amikor munkába igyekszem, mindig ez a kép tárul elém, csak a színek változnak az időjárástól függően.
Ilyen rózsaszínű napfelkelte már nem volt egy ideje, ezt a képet régóta terveztem megrajzolni.

Téli reggel a városban (2009)
(41 x 31,5 cm)

2009. január 17., szombat

Jeges hangulatban

Ez most úgy elkapott :)

Téli pihenő (2009)


Nagyon jó hangulat van most az Öreg-tavon. Rengetegen koriznak, egy sátorban forró teát lehet venni, és amikor süt a nap, és szemben ott magaslik a gimi, hát gyönyörű az egész!

2009. január 14., szerda

Kreatív gyűjtőhely

Nemrég kaptam az értesítést, hogy a mai napon elindult a Miner.hu legújabb melléklete, a Kreatív [Miner], ahová én is bekerültem :)
Sok szép kreatív-elme-szüleményt lehet ott találni, tehát böngészésre fel! :)

2009. január 10., szombat

Korcsolyázók

Tél a tavon (2009)

Az van, hogy bizonyos dolgokban rettentő makacs és hajthatatlan vagyok, más dolgok esetében pedig hajlamos vagyok megváltoztatni a korábbi véleményemet.
Korábban nem szerettem fotó után rajzolni, vagyis inkább megvolt róla a véleményem. Most viszont az a helyzet állt elő, hogy röpködnek a mínuszok odakint, a táj pedig gyönyörű, minden reggel és délután munkába menet és jövet bámulom az Öreg-tavat. Imádom ilyenkor télen, mikor le van engedve a vize és a partja olyan mint a homokos tengerpartok. De hát mezei halandó ilyenkor nem ül ki alkotni. Úgyhogy kattintgattam párat a telefonommal, aztán ma nekiültem rajzolni.
A fotó utáni rajzolástól egyébként én azért is tartok nagyon, mert mindig félek, nehogy csak másolás legyen belőle. Nna, ez a veszély most nem fenyegetett, mert a fotók ramaty minőségűek lettek...

(Hmm, a kép jobb oldaláról nekem hiányzik valami. Egy fát már kitöröltem onnan, úgyhogy nem az.)
.......

(Időközben kedves tanácsadók meggyőztek arról, hogy nem hiányzik semmi a jobb oldalról.)

2009. január 6., kedd

Nyári képek...

A tatai Öreg-tavon korcsolyázók egész meghozták a kedvem a téli témájú képekhez. Talán lesz valami...
Addig is még egy kis Balaton:

Vihar előtt (2005)